Aquest dies he pogut degustar un fromage de la zona de la borgonya molt pudent i boníssim. Es tracta de l'Époisses de Bourgogne.
El més curiós del tema es que durant un temps va ser considerat el formatge més pudent del món i de fet va ser prohibit de dur-lo en transport públic francès. Però finalment un recent estudi científic ha cedit el pudent honor al Vieux Bologne.
L'Époisses de Bourgogne forma part dels anomenats formatges "d'escorça rentada" i la seva elaboració és força complexe i curiosa: mitjançant un complicat procés artesanal (utilitzant llet crua de vaca) es realitza el formatge. Després de fer un rentat amb aigua salada es deixa reposar un mes en una bodega humida. Tot seguit es renta altre cop però amb aigua de pluja i licor Marc de Borgonya (un orujo) 2 o 3 cops a la setmana i durant un temps de 4 a 8 setmanes. Voilà! ja tenim a punt el cosí del St. Marcellín.
Agraïments: a Marc Jaricot que sempre ens ambienta l'oficina amb aquests perfums gastronòmics. Val a dir que a més va dur altres formatges, patés i un vi de Burdeux.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada