dilluns, 31 de març del 2008

Ja tenim Idiazabal collita 2008!



L'idiazabal, un altre asidu als wacbtak, va ser el protagonista el passat 26 de Març en el tradicional Artzain Eguna (dia del pastor). L'Artzain Eguna és una fira que es celebra cada any a Ordizia on els protagonistes son els pastors, els ovins i el formatge. La jornada aixecà el teló per a tallar el primer formatge Idiazabal de l'any, el cuiner navarrès Koldo Rodero va fer els honors.

Aquest primer formatge de l'any tan sols tenia 2 mesos de maduració que és el mínim que requereix la Denominació D'Origen. I la "nota de cata" va ser: "suave, meloso, muy agradable, fino y sutil, con un retrogusto que perdura en boca".

A més la fira inclou concursos i mostres d'ovins, demostracions d'esquila i el.laboració de formatge, degustacions de xai, mostres d'artesania, ambientació musical i una taula rodona sobre l'evolució i el futur del pastoreig. Pot ser una bona cita per un altre any, no?

2 comentaris:

DR. GONSO ha dit...

Dons segons ens van explicar aquesta última vegada que varem estar per Euskadi a les Sis Hores... han ampliat tant la DO que cada vegada és menys Idiazàbal, es veu que ja accepten que el percentatge de llet d'ovella autóctona sigui més baix, coses de la industrialització i el mercat...

Tot i això, QUÈ BO QUE ESTÀ!!!

vicutorux ha dit...

Haurem de triar bé els Idiazàbals doncs. Ara ja ho sabem.