Es tracta de respondre una serie de preguntes bàsiques relacionades amb el producte i atenció!!! : és una oportunitat per aconseguir l’autèntic carnet de WACBTAK edició 2008 (vàlid fins el 31 de desembre de 2008). Però per això s’haurà de respondre correctament a les preguntes.
Començem...
SAINT MARCELLIN
Aquest és el nom d’un dels formatges francesos més apreciats, es tracta exactament dun formatge molt aromàtic (de fet pudent) que es presenta dins una tarrina de fang (o plàstic, oi gonso?) de textura fondant recobert tot de florit blanc. Dit així sembla que no caldria probar-lo oi? De fet el primer cop ens ho vàrem rumiar una mica i quan vàrem treure l’envolcall ens va agafar la risa tonta, no? Però la gràcia és que està tant bo que desde sempre l’hem incorporat als sopars Wacbtak.
Primer de tot cal situar al mapa la zona de procedència...
PREGUNTA 01
a) El poble de Saint Marcellin
b) El mercat de l’Arbecería
c) Rhône-Alpes (capital: Lyon)
Entrant en termes d’elaboració podem dir que el Saint Marcellin està realitzat amb...
PREGUNTA 02
a) Llet crua de cabra
b) Llet crua de vaca
c) Altres formatges florits
La seva maceració requereix un mínim de 3 setmanes i es separa en unitats de 80 grams. Conté un 50% aproximat de matèria grassa i el seu preu oscil·la aprop dels 4 euros.
En quant a l’origen històric o moment en que s’ha fet popular, la anècdota és la seguent:
PREGUNTA 03
a) El club de futbòl Olympique Lyonnais després de posar en marxa tota mena de serveis aliens al club com ara una flota de taxis o una peluquería. Finalment va comercialitzar una línea gastronòmica de productes entre ells vins i formatges francesos amb el seu nom. D’aquí el famós formatge "Le Saint Marcellin Olympique Lyonnais" que degustem a les delicatessens.
b) El princep Dauphin Louis (futur Luis XI) va ser víctima de l’atac d’un violent ós als boscos on passejava. Dos llenyetaires el vàren socòrrer i per revifar-lo de l’ensurt li vàren oferir pa i formatge. Aquell “banquet” li va semblar gloriós i en agraïment als dos llenyetaires (Richaud i Bouillane) els va oferir 10000 ecus a cadascún i a més va incloure desde llavors aquell formatge anomenat de Saint Marcellin als banquets reials.
c) A Sant Marcelo li agradava molt aquest formatge i en honor seu li van possar el nom.
Les respostes d'aqui a 5 dies. Fins llavors salut i WACBTAK!
6 comentaris:
LA possibilitat de fer una ràpida consulta al google és temptadora però no seria digne d'un membre co-fundador de wacbtakers and friends. La meva resposta és:
1.A
2.B
3.B
Quina vidorra!!
Aquest formatge m'encanta un cop se'm desfa a la boca! Perquè abans és terrible.
Respostes sense consultar Google:
1.C
2.A
3.B
Volem les respostes!!!
Ummmm (de pensar i saborejar) estic amb el company Jack...
1.a
2.b
3.b
I passo del comodín de la llamada!
quina poca feina !!!
home xavi....
que ho diguis tú això!!!
(vease guateguate blog)
no t'enfadis si no saps les respostes
je je
Encara esta aquí aquest formatge??
Fem funcionar els dits per alguna cosa més que per menjar i veure!! A teclejar!!
Publica un comentari a l'entrada