diumenge, 17 de febrer del 2008

Test WACBTAK I

Posarem a prova els coneixements gastronòmics i començarem per un dels “fromages” més estimats, si! el number one: Saint Marcellin.He pensat que el més fàcil sería fer un cut-paste de qualsevol web que parlés del formatge francès així que... perquè fer allò més fàcil si ens podem complicar la vida?
Es tracta de respondre una serie de preguntes bàsiques relacionades amb el producte i atenció!!! : és una oportunitat per aconseguir l’autèntic carnet de WACBTAK edició 2008 (vàlid fins el 31 de desembre de 2008). Però per això s’haurà de respondre correctament a les preguntes.

Començem...




SAINT MARCELLIN

Aquest és el nom d’un dels formatges francesos més apreciats, es tracta exactament dun formatge molt aromàtic (de fet pudent) que es presenta dins una tarrina de fang (o plàstic, oi gonso?) de textura fondant recobert tot de florit blanc. Dit així sembla que no caldria probar-lo oi? De fet el primer cop ens ho vàrem rumiar una mica i quan vàrem treure l’envolcall ens va agafar la risa tonta, no? Però la gràcia és que està tant bo que desde sempre l’hem incorporat als sopars Wacbtak.
Primer de tot cal situar al mapa la zona de procedència...

PREGUNTA 01
a) El poble de Saint Marcellin
b) El mercat de l’Arbecería
c) Rhône-Alpes (capital: Lyon)

Entrant en termes d’elaboració podem dir que el Saint Marcellin està realitzat amb...

PREGUNTA 02
a) Llet crua de cabra
b) Llet crua de vaca
c) Altres formatges florits

La seva maceració requereix un mínim de 3 setmanes i es separa en unitats de 80 grams. Conté un 50% aproximat de matèria grassa i el seu preu oscil·la aprop dels 4 euros.
En quant a l’origen històric o moment en que s’ha fet popular, la anècdota és la seguent:

PREGUNTA 03
a) El club de futbòl Olympique Lyonnais després de posar en marxa tota mena de serveis aliens al club com ara una flota de taxis o una peluquería. Finalment va comercialitzar una línea gastronòmica de productes entre ells vins i formatges francesos amb el seu nom. D’aquí el famós formatge "Le Saint Marcellin Olympique Lyonnais" que degustem a les delicatessens.
b) El princep Dauphin Louis (futur Luis XI) va ser víctima de l’atac d’un violent ós als boscos on passejava. Dos llenyetaires el vàren socòrrer i per revifar-lo de l’ensurt li vàren oferir pa i formatge. Aquell “banquet” li va semblar gloriós i en agraïment als dos llenyetaires (Richaud i Bouillane) els va oferir 10000 ecus a cadascún i a més va incloure desde llavors aquell formatge anomenat de Saint Marcellin als banquets reials.
c) A Sant Marcelo li agradava molt aquest formatge i en honor seu li van possar el nom.

Les respostes d'aqui a 5 dies. Fins llavors salut i WACBTAK!

6 comentaris:

Jacob Marcé ha dit...

LA possibilitat de fer una ràpida consulta al google és temptadora però no seria digne d'un membre co-fundador de wacbtakers and friends. La meva resposta és:

1.A
2.B
3.B

dani ha dit...

Quina vidorra!!
Aquest formatge m'encanta un cop se'm desfa a la boca! Perquè abans és terrible.

Respostes sense consultar Google:
1.C
2.A
3.B

Volem les respostes!!!

DR. GONSO ha dit...

Ummmm (de pensar i saborejar) estic amb el company Jack...

1.a
2.b
3.b

I passo del comodín de la llamada!

xavi ha dit...

quina poca feina !!!

vicutorux ha dit...

home xavi....

que ho diguis tú això!!!
(vease guateguate blog)

no t'enfadis si no saps les respostes

je je

dani ha dit...

Encara esta aquí aquest formatge??
Fem funcionar els dits per alguna cosa més que per menjar i veure!! A teclejar!!